Sjoerd en Janske doen een rondje Zuid-Europa!

De Alpenlanden

Na een radiostilte omdat we toch minder draadloos internet konden krijgen dan verwacht nu weer even een update. We zitten inmiddels in Oostenrijk in het Ötztal en hebben al veel bergen gezien en mooie dingen gedaan (zie foto's). We zijn via Luxemburg, hoekje Frankrijk door Zwitserland naar Oostenrijk gereden. Hier hebben we Floortje en Wouter ontmoet met wie we nog een paar dagen optrekken. Leuk om een beetje andere praat te hebben.

De camper krijgen we ook steeds beter onder de knie al blijft het een goede huwelijkstest zo met z'n allen op weinig vierkante meters. Maar het gaat hartstikke goed, Sylke en Jelte zijn wel bewerkelijk natuurlijk, maar het is zo leuk om die blije gezichtjes te zien als ze in het zwembad kunnen of in een spannende gondel naar boven gaan. Wel is het weer (net als in NL) zeer wisselend en op regenachtige dagen zijn we erg blij met ons grote LCD scherm met honderden kinderfilms op de harde schijf. Eén keer storing met dat ding en de paniek sloeg ons om het hart!

We gaan proberen om vaker internet op te zoeken en jullie op de hoogte te houden, maar waarschijnlijk gaat dat in de komende landen ook wel lastig worden. Dus: geen bericht, goed bericht zullen we maar zeggen.

Tot slot nog een leuke quote van Sylke:

'Mama achter de computer (foto's inladen). Nijntje kijken?' Nee Sylke, dat kan niet want we hebben geen internet. Met een boos gezicht: 'INTER-WOL!' ........ 'Niet lachen!'

(Voor de niet-Friezen: net=niet, wol=wel).

NB:Klik 'kaart' aan en jekunt zien waar we zijn geweest. Bij elke punaise staat een kort verslagje. Aan de linker kant van de kaart staat een minnetje om mee uit te zoomen waardoor de hele route in beeld komt.

mam

Zelfs zonder vertaling snapte ik Sylke's logica. Hartstikke leuk. Enig die foto's. Ook een leuk vergezicht tijdens het eten. Dit is te gek. Ja dit is echt genieten. Geef Sylke en Jelte maar een dikke knuffel van oma want natuurlijk mis ik de wekelijkse bezoekjes. Liefs

Trudy

Hey Sjoerd en Janske,
Hoe is ie? Zo te lezen vermaken jullie je prima. En leuke foto's ook.
Groetjes en veel plezier nog verder,
Trudy.
P.S. thanks voor de vertaling! Anders was dat grapje aan mij voorbij gegaan. ;-)

Nelly en Jan uit het fraaie Horssen

Mooie sfeertekening van jullie belevenissen. Geniet nog lang en met volle teugen verder.
Wij blijven jullie avonturen met belangstelling volgen.

Mel en Mika

Hallo lieve vrienden!
Wat is die weblog toch leuk! Ik heb me echt rotgelachen om Sylkes opmerking, slim ding. Mika was laatst ook in vorm. We zaten naar de tv te kijken. Olympische Spelen, schoonspringen. Ik zei tegen hem "Mooi hè, Mika, die salto's allemaal?" Waarop hij me aankeek en met een serieus snoetje zei: "ECHT VET, mama!" Hahaha, stoer hè?
O ja, en vanmorgen zei hij: "Mika Pep de Auto kijken?" Ik zeg: "Kan niet, Mika, die is toch bij Sylke, en Sylke is nog met vakantie!" "Wij ook met vakantie, daar Pep de auto kijken!" zei hij toen. Dus we komen er zo aan, zet de koffie maar klaar ;-)
Jullie worden dus gemist, als je dat maar weet!
Have fun,
X
Mel en Mika

Lonneke

Hoi Janske en Sjoerd!
Leuke verhaaltjes en mooie foto´s. Lijkt me zo´n fijn gevoel om lekker met de Camper door Europa te reizen. Ziet er super uit allemaal. Geniet ervan! En geef Sylke en Jelte een dikke knuffel!

Groetjes Lonneke

Sander

Hallo daar! Leuk om van jullie te horen, inclusief de foto´s!! Sylke en Jelte zijn enorm gegroeid sinds ik ze de laatste keer gezien heb. En dat is praktisch een jaar geleden (geloof dat Sylke toen haar eerste stapjes zette, thuis bij ons!). Over 1,5 week ben ik weer thuis van mijn buitenlandavontuur, dan kletsen we verder!!
chao, veel plezier nog!

Janet

He luitjes,

Het gaat goed, zo te horen en te zien! Wat een schitterende foto's en verhalen! We lezen graag meer...
Over 2 weken gaan we zelf de camper-perikelen meemaken. Gelukkig is er voor Koen nog geen dvd-noodzaak, maar ik kan me voorstellen dat dat bij jullie kids echt een uitkomst is.

Ga vooral door met genieten, en tot horens,

Groetjes en een dikke zoen,
Auke, Janet en Koen

mem

Hiel moai die kykjes. Ik koe it efkes net litte om in reaktie te jaen. Fandêr. It wurd foar de "net-Friezen" wol efkes púzeljen at se it lêze wol, mar at it perfoarst nedich is wol ik it noch wol ris fertale.
Doch fersichtich yn de snie moarn (en fansels oeral) mar dat wit jim wol. (In mem kin it no ienris nea litte dat sa no en dan wer te sizzen). Genietsje noch mar lekker. Groetnis en krûpkes fan mem en beppe (en fêst ek fan heit en pake!)

Hans & Gerrie

Hallo Sjoerd en Janske,

zo te lezen hebben jullie het prima 't zin! Leuke reacties van jullie familie c.q. vrienden van het thuisfront!

Hier in Winssen is het wel stilletjes hoor, geen enkel geluid waarneembaar!!

Heb inmiddels een andere auto gekocht, jawel een heuse Volvo V50 Stationwagen en maar hopen dat ik hier meer plezier beleef dan de Renault.

Het weer verbeterd zich lichtjes hier en hopen op een gunstige maand september. Het zou toch nog wel fijn zijn om mijn op m'n verjaardag verkregen "Weber" toch een aantal keren te ontsteken!!

Welnu, genoeg gepraat wij hopen dat jullie een voorspoedige en fijne tijd tegemoed gaan met véél mooi weer.

Lieve groeten uit Winssen,

Ciao Hans & Gerrie
E-mail: hwa@hetnet.nl
E-mail: hanzl50@gmail.com

Laurens en Narda

Wat een supermooie weblog. Ondanks dat we nooit wat van ons laten horen (ahum!), leven we wel met jullie mee hoor! Heel veel plezier

Thierry en Tjittie Kamminga

Hoi Sjoerd en Janske,

Wij als verhuurders hebben ook jullie weblog ontdekt. We vinden het heel fijn dat het zo goed met jullie en onze camper gaat. Zo te lezen hebben jullie onze camper nu helemaal onder controle en vallen de 220 dvd's goed in de smaak. Een betere reclame voor onze camper kunnen we niet krijgen.
Geniet nog en we zien jullie over een paar weken weer terug in Marssum.

Groetjes van Thierry en Tjittie Kamminga