Sjoerd en Janske doen een rondje Zuid-Europa!

Bijna in de Balkan

Inmiddels hebben we enkele leuke dagen in het het Oetztal doorgebracht met Floor en Wouter. We hebben een tocht gemaakt met de gondel naar de bergtoppen bij Sölden op 3000 meter hoogte. Ook hebben we de Stuibenwaterval bezocht, kennelijk de hoogste van Tirol. Het was een klim omhoog maar de tocht meer dan waard. De grillavond van de camping was ook zeer geslaagd. Na het aansteken van de BBQ werd er een ouderwetse accordeon van stal gehaald en de zoon van de eigenaar bracht onvervalste Tiroler dijenkletsers ten gehore. Dit was een teken voor Jelte om het op een janken te zetten en ook Sylke ‘hoeve dit echt niet meer'. Zo kwam het dat onze kinderen al om 18:30 in bed lagen en wij de hele avond nog voor ons hadden. Hulde aan de accordeonist en de babyfoon! Na 3 dagen zijn we via Innsbruck voor de broodnodige inkopen in het Zillertal beland. Op een camping met de idyllische naam Wohlfüllcamping Hell hebben we de kinderen in bad kunnen doen en heerlijk van een binnenspeeltuin kunnen genieten. Helaas hebben we hier wel Bolke laten liggen, voor mensen die hem niet kennen, dit is dé beer van Sylke... Gelukkig hadden we een stand-in meegenomen en die wordt nu zeer goed in de gaten gehouden. Vanuit het Zillertal zijn we via de Gerlos-pas naar de Krimml watervallen gereden, dit is dan weer de hoogste waterval van Europa. Na de nodige foto's zijn we doorgereden naar Zell am See en hier hebben we drie nachten op een prachtige camping aan het meer doorgebracht. Met de fiets zijn we een dag naar Zell am See geweest en kennelijk waren we een hele bezienswaardigheid. Mensen buiten Nederland zijn niet zo bekend met het fenomeen kinderzitjes voor op de fiets, en een klein blond jongetje met een stoer petje en een matching zonnebril was voor veel toeristen aanleiding een foto van ons te maken. Jelte, niet vies van een beetje aandacht, toverde steeds weer zijn beste glimlach tevoorschijn. De dag erna zijn we naar de gondel van de Kitzsteinhorn, een Gletsjer bij Kaprun, gereden. Hier hebben Janske en ik in een ver verleden onze eerste wintersportvakantie beleefd. Na Gletsjerjet 1, 2 en 3 kwamen we na een uur op 3029 meter hoogte aan. Hartje zomer maar daar stonden wij toch echt in de sneeuw en Sylke (maar heitie ook wel een beetje...) had in de Ice-Arena de tijd van haar leven met de sneeuw-slee-scootertjes. We hebben sneeuwballen gegooid en een sneeuwpop de hand gegeven. Na een warme choco met apfelstrudel (bitte mit sahne...) keerden we met blosjes terug naar de camping, alwaar de korte broek weer aan kon en Sylke nog in het zwembad heeft rondgebanjerd. Hierna zijn we via de prachtige Liechtensteinklamm doorgereden naar het Maltatal in Karinthië en hebben we weer een leuke familiecamping (met in de ochtend kuddes geitjes langs de camper) gevonden. Samen met een stel uit Zuid-Limburg met een zoontje een paar weken jonger dan Sylke hebben we vandaag de hoogste waterval van Karinthië bezocht (ze verzinnen altijd wel weer iets nieuws...) met daaraan vastgekoppeld natuurlijk een mooie speeltuin. Morgen rijden we door naar Slovenië en gaan we de Balkan verkennen. Hopelijk hebben we dan snel weer tijd voor een update met foto's. Bedankt voor alle reacties, we vinden het erg leuk te zien dat de weblog zo druk bezocht wordt! Grüssgott von die ganze Prins-Familie!

Inge & Lotte

Wat is het mooi daar,
Is het boven op de berg erg koud ?

Nog heel veel plezier van ons allemaal, doe de groetjes aan Sylke en Jelte

mam

Ben blij dat alles goed is en zo te zien aan de foto's amuseren de kindertjes zich ook uitstekend. Sjoerd dat jij zelfs Tiroler muziek als heerlijk beschouwd is een nieuwtje voor mij. Het is ook wel ganz gemütlich zo met z'n tweetjes even tijd voor iets anders. Want het is natuurlijk wel vermoeiend om ook constant op de kindertjes te moeten letten. Gelukkig dat je er aan gedacht hebt om de reserve Bolke mee te nemen. Want jullie moeten nog eventjes.
Liefs mam

bedetpoos@casema.nl

GEWELDIG! Wat een feest om zo mee te kunnen genieten want dat doe ik vanachter mijn computer in mijn werkkamertje. Jammer dat het culturele hoogstandje van Oostenrijk niet die ganze Familie hat beruhrt, geruht ?! of juist wel.ook op vakantie gaat de uitdrukking:over smaak valt niet te twisten ,op.
Hebben jullie de camper nu al ingeruild voor een pisteboellie( weet niet hoe je dat schrijft)? Ik had overigens best mee gekund, ik heb ook een heel mooiie, matchende zonnebril!
Lieverds, geniet,geniet en geniet , ik geniet gewoon mee.
Dikke knuf Dets

Anne & Willem

Tjemig, wat een gave plaatjes. En hele fijne lachende gezichten. Ben wel een beetje jaloers hoor! Geniet lekker...en blijf vooral die mooie plaatjes neerzetten want zo genieten wij lekker mee.
Dikke kus aan Sylke en Jelte. Liefs

einte

he daar alles gaat gelukkig goed,veel vallend water gezien heb ik in de gaten. echt lekker zo lijkt me!! prachtige foto's, geweldig dat we het hier allemaal een beetje kunnen volgen. ik zou zeggen "alex trapke" ga zo door en tot horens!! groeten uit het inmiddels ook zon overgoten en warme (voor 2 dagen ) wierum.. gruss gott

Marieke

Superzonnige plaatjes allemaal!!! Waar blijft de foto van de FATBOYS? haha!
Geniet ze! Groetjes!

Jur en Ada

Hey lieve vrienden,

Wat een genot om jullie mooie verhalen te lezen, nadat je bent thuis gekomen van je rot co-schappen. Je bent kapot en wordt de hele dag gebruikt en zo niet ook nog eens uitgescholden door een radioloog......dan kun je een leuk verhaal goed gebruiken. Ach ik hoef jullie natuurlijk niks te vertellen , want jullie weten maar al te goed hoe het allemaal in zijn werk gaat.
Wij zijn zo langzamerhand ook wel weer aan vakantie toe. Ik ken de meeste plaatsen en plekjes wel waar jullie tot nu toe allemaal geweest zijn. leuk die watervallen.
Met Jurjen gaat het zo als altijd goed. We zijn druk op huizenjacht...lastig klusjes, denk misschien wel dat wij lastig zijn...hopelijk vinden we nog wat voor 1 april.
Geniet van jullie vakantie,
Een dikke knuffel voor de kids,
En tot gauw,
Liefs Jurjen en Ada

Theo en Trynke

Hoi familie Prins,
leuk om te lezen & te zien hoe jullie het naar jullie zin hebben. We horen Jelte hier al lachen!
Groetjes TnTnD